"Depreme Hazır Okul, Tatbikat" Eğitim Filmi Yayınlandı.

"Depreme Hazır Okul, Tatbikat" Eğitim Filmi Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

08.11.2021 207

Hazırlanan eğitim filmi ile afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrenciler ve diğer okul görevlilerince yapılacak tatbikat çalışmalarını, deprem afeti senaryolarına göre olası risklerin önlenmesi, kabul edilebilir ölçülere indirilmesi ya da paylaşımı, risk türleri ve düzeylerini tespit etme, azaltma ve paylaşma çalışmaları ile afetlerde ve acil durumlarda can ve mal kurtarma, sağlık, iaşe, ibate, güvenlik, mal ve çevre koruma, sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin verilmesine yönelik çalışmaları ve afet ve acil durum sonrasında hayatın normalleştirilmesine yönelik faaliyetleri ve yeniden yapılanmanın desteklenmesi hedeflenmiştir.

Videoyu aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/65/11/745308/dosyalar/2021_11/08123941_OKUL-TATBIKAT.mp4